A szobát felvidító kanapék

A szobát felvidító kanapék
1. A bútorszövetek segítségedre vannak

A nappalit díszítő szövetek színeivel és textúráival szintén hatékonyan lehet kitölteni a teret. Függönyök, kanapék, párnák, különböző kárpitozott bútorok. Játssz a virágos, vagy geometrikus minták kombinálásával, mely segítségével egyszerűen növelhető a környezeted vitalitása, pozitív energiája. Az állati szőr, a len, a selyem, vagy a bársony textúrák is megjelnhetnek a belső dekorációknál használt kiegészítőkön. Ne tarts attól, hogy megújítsd ízlésvilágodat. A kanapén elhelyezett egy-két szőrös párnával egy új és friss jelleget kölcsönözhetsz a nappalinak.

 

2. A szobanövények és virágok természetes jelleget adnak

A nappaliban elhelyezett szobanövények és virágok szépítik a helyiséget és üde hangulatot kölcsönözhetnek neki. A dolog nyitja abban rejlik, hogy kombináljuk a különböző fajtájú, magasságú és színű növényeket a fal, és a helyiségben található bútorok függvényében. Az egyik megoldás az, hogy egy azonos színskálán belüli kompozíciót választunk, mellyel a növény a szoba bútorzatának részévé válik, vagy ezzel ellentétben, egy erős kontrasztot keresve a növényt a figyelem központjába helyezzük. Játszhatunk a növények méretével és magasságával is, de vigyázzunk arra, hogy ne gátolják a fény behatolását a szobába. A növények hálás dekorációs elemek, mert nemcsak üde és természetes jelleget adnak a nappalinak, hanem felfrissítik a helyiség levegőjét is. Mit kívánhatunk még?

 
 
 
3.Kisebb berendezési tárgyak

Ezek alatt olyan bútorokat értünk, melyek fiatalos és kötetlen jelleget adnak bármely helyiségnek, mint például a puffok, melyek remek kiegészítői lehetnek a kanapéknak. Igen praktikusak, ha sok vendéget kell leültetni, de kevés helyet foglalnak, ezért a puff egy biztos választás és már vásárolhatunk olyan ülőkéket is melyek nyithatóak és így könnyen elpakolhatjuk az apróságainkat. Ezen kívül egy régi, már meglévő bútort is újjávarázsolhatunk. Az antikolt felület a figyelem központjába helyezheti a bútordarabot, hiszen az vintage stílus manapság divatosabb, mint valaha, ezért egy csapásra új életet és vidámabb arculatot adhat a már elveszettnek hitt bútornak.

 
4. Varázslatos szőnyegek

Sokszor nem is vesszük őket észre, de különleges szerepük van. A semleges és intenzív színek kontrasztjával a szőnyegek válhatnak a nappali dekorációját teljessé tevő elemekké. Természetes rostból készült anyagokat ajánlunk, mert a nyári melegben sokkal kellemesebbek, mint a gyapjú, vagy a pamut. Kombináld a színeket és a mintákat az egyes zónák – mint például a kanapék és az olvasótér – elkülönítésére. A virág-, illetve a geometrikus mintás anyagok is segíthetnek a dekorációban, amit megbolondíthatunk egy zebracsíkos, vagy egy szép, természetet utánzó mintázatú szőnyeggel, ami friss és környezetbarát jelleget adhat a helyiségnek.

Amint a fentiekből is látható, néhány kis és egyszerű változtatással elérheted, hogy a nappali otthonod barátságosabb helyiségévé váljon. Ne késlekedj hát, fogj máris hozzá! 

Friss hírek, aktualitások és akciók

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekről, eseményekről, kivételes akciókról!